Agris.cz - agrární portál

Ocenění Zlatá Salima letos v Brně získalo 7 potravin a tři stroje

29. 2. 2012 | FinančníNoviny.cz

Sedm potravin a tři stroje dnes získaly v Brně ocenění Zlatá Salima. Staly se tak nejlepšími exponáty letošního potravinářského veletrhu. Zástupci úspěšných firem převzali ocenění při slavnostním vyhlášení na brněnském výstavišti.

Mezi alkoholickými a nealkoholickými nápoji vyjma vína získala cenu Medovina Včelovina Original od firmy Včelco. Z masných výrobků byla nejlepší Židlochovická Zlatá paštika z řeznictví Janíček-Čupa. Stejné řeznictví uspělo i s Židlochovickým pršutem z kotlety. Uspěl i Křehký plátek s rajčetem a bazalkou od společnosti Poex, Dětský kečup extra od Boneca a Černý cejlonský listový čaj New Vithanakande - President. Z hotových jídel komisi zaujala Vaječná pomazánka od Boneca, která byla oceněná i jako regionální potravina.

Ve strojírenské sekci zlatou medaili získaly Podlahový systém Ucrete od společnosti Basf, Nářezový stroj Bizerba GSP H Ceraclean firmy Bizerba a Vinifikátor od společnosti Nerez Blučina. Kromě toho komise udělila čestné uznání Beta chlebu z ječmene od firmy Semix Pluso.

Během slavnostního večera byly předány i ceny Grand Prix Vinex 2012, které byly vyhlášené už dříve. Šampionem se stalo Rulandské šedé 2010 slámové víno z vinařství Znovín Znojmo, a.s. Loňské vítězství v kategorii Nejlépe hodnocená kolekce obhájilo Vinařství Josef Valihrach, s.r.o.

Mezinárodní potravinářské veletrhy Salima začaly dnes a skončí v pátek 2. března. V jejich rámci se představují výrobci a dodavatelé potravin a technologií pro potravinářské obory, mlynářství, pekařství, cukrářství, vinařství a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování z celého světa.


Zdroj: FinančníNoviny.cz, 29. 2. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:12