Agris.cz - agrární portál

Značku Klasa získalo v Brně dalších 12 výrobků

1. 3. 2012 | ČTK

Dalších 12 výrobků od sedmi výrobců dostalo dnes na potravinářském veletrhu Salima v Brně označení Klasa. Devět společností zase může některé své potraviny označit logem Český výrobek. Obě značky mají pomoci českým firmám k lepšímu prodeji a zákazníkům k orientaci na trhu, řekl při předávání náměstek ministra zemědělství Martin Hlaváček.   

"Ministerstvo zemědělství zaměřuje úsilí na vybudování značky Klasa od roku 2003. Podle průzkumů zná 80 procent obyvatel značku Klasa, přidává jim hodnotu potraviny a přidává hodnotu i v podnikání," uvedl Hlaváček. Národní značkou kvality Klasa se podle něj může prezentovat 1278 výrobků.    

Nově najdou zákazníci značku Klasa na obalu Bohemia moštu jablečného, Tvarohu měkkého od společnosti Ekomilk, Tvaroháčku smetanového z Polabských mlékáren nebo Spišských párků, Špekáčků, Játrového nákroje a Zlaté premium od společnosti Procházka. Certifikát Klasa v Brně dostaly i Okurky Delikates Premium z PT servis konzervárny, Uzená kuřecí horní stehna s kůží i bez od Vodňanské drůbeže a Královská klobáska paprika i bez papriky od firmy ZŘUD Masokombinát Písek. Většina společností už některé své výrobky pod značkou Klasa prodává, takže se jim rozšířil sortiment. Například Vodňanská drůbež má 39 výrobků s označením Klasa, což je nejvíce.    

Potravinářská komora v Brně rozdala i několik certifikátů Český výrobek. Tato značka má podpořit tuzemské výrobce, kteří mohou garantovat skutečně český původ potravin. Značku mohou nově používat mražené hranolky od firmy Fritagro Nížkov, žampion zahradní ze společnosti Funghi, předměřické mouky a krupice od Mlýnů J. Voženílka, mražené krémy společnosti Tipafrost, kečupy od Hamé, sýry, máslo a tvarohy společnosti Lacrum z Velkého Meziříčí, pekařské výrobky společnosti Kompek, tři sady výrobků z Poexu Velké Meziříčí a tři druhy vín společnosti Proqin.


Zdroj: ČTK, 1. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 22:26