Agris.cz - agrární portál

Lonely Planet řadí Becherovku a Absint z ČR mezi nejlepší alkohol

9. 3. 2012 | FinančníNoviny.cz

Mezi deset nejlepších alkoholických nápojů světa se v anketě vyhlášené turistickým průvodcem Lonely Planet dostaly i Becherovka Original a Absint z České republiky. Kromě nich jsou tam například japonské Saké, které bylo zařazeno na první místo, irské pivo Guinness či belgické pivo. Vyplývá to z informací zveřejněných na serveru průvodce.

"Zhotoven z pelyňku, fenyklu a anýzu má ´zelená víla´ efekt podobný opiu," píše server o Absintu s poukazem na to, že byl během 19. století v mnoha evropských zemích zakázán a nyní jej vlády povolují pouze s omezeným množstvím thujonu. To je z pelyňku pocházející esenciální olej, který je považován za toxický.

U Becherovky pak server upozorňuje na to, že její složení znají pouze dva lidé. "Jsme nadšeni, že si Becherovka udržela místo v Top10 i pro tento rok," komentoval zařazení nápoje do první desítky obchodní ředitel společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka Erik Čížek.

Kromě českých zástupců je v desítce nejlepších alkoholických nápojů světa také například burgundské víno, brazilská Caipiroska, George Dickel Tennessee Whisky ze Spojených států či mexická tequila.

Deset nejlepších alkoholických nápojů světa podle Lonely Planet:

Pořadí, v jakém byly nápoje na serveru uvedenyNápoj
1.Saké, Japonsko
2.Guinness, Irsko
3.belgické pivo
4.Absint, ČR
5.Burgundské víno, Francie
6.Caipiroska, Brazílie
7.Becherovka, ČR
8.George Dickel Tennessee Whisky, USA
9.Tequila, Mexiko
10.Vodka, Polsko

Zdroj: FinančníNoviny.cz, 9. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 15:32