Agris.cz - agrární portál

Sněm Agrární komory bude jednat o poklesu živočišné produkce

15. 3. 2012 | ČTK

Zejména o poklesu živočišné produkce tuzemských zemědělců a o vládou chystaném zastavení státní podpory takzvané zelené nafty bude dnes jednat sněm Agrární komory ČR. Zemědělci z celé země se na něj sjedou do olomouckého hotelu NH Olomouc Congress.

Účastníci konference se budou rovněž zabývat loňskými výsledky hospodaření tuzemských zemědělců. "Aktuální problémy, o kterých se bude na sněmu hovořit, jsou také vajíčka a snižující se stavy prasat," řekl ČTK viceprezident Agrární komory Jindřich Šnejdrla.

Stavy prasat v Česku loni klesly na nejnižší hodnotu od roku 1921, odkdy je statistici sledují. Ke konci roku 2011 jich tuzemští zemědělci chovali 1,49 milionu, což bylo takřka o pětinu méně než ke stejnému datu roku 2010.

Otázkou zrušení podpory takzvané zelené nafty, ze které stát zemědělcům vrací více než polovinu spotřební daně, se zemědělci budou zabývat kvůli tomu, že by je tato změna podle vedení Agrátní komory poškodila.


Zdroj: ČTK, 15. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 18:27