Agris.cz - agrární portál

První letošní farmářské trhy se v Mladé Boleslavi konají v pátek

28. 3. 2012 | ČTK

První farmářské trhy letošního roku se v Mladé Boleslavi konají tento pátek na Staroměstském náměstí. Noví organizátoři slibují čerstvé ryby, domácí pečivo i širokou nabídku květin, informuje na svých webových stránkách mladoboleslavská radnice.

Rada města letos změnila provozovatele, kterými se stali Martin a Pavlína Honzů. Ti mají zkušenosti s organizací trhů v dalších městech a obcích Mladoboleslavska a Nymburska. Zájemcům o domácí produkty budou stánky k dispozici od 8:00 do 16:00 každý pátek v sezoně.

Provozovatelé zvou obyvatele i návštěvníky na čerstvé ryby z pstruhařství Mlýny, staročeské uzeniny ze dvou rodinných firem v Polabí, domácí med, ovocné a zeleninové šťávy, domácí zavařeniny, špaldové a žitné výrobky, kozí sýry z Pěnčína, koření či víno. Nebude chybět i široká nabídka květin nebo proutěné výrobky.

Nabídku trhů budou organizátoři průběžně rozšiřovat a obměňovat podle sezony, postupně tak na pultech přibude i nabídka zeleniny a ovoce.

Na zrekonstruovaném Staroměstském náměstí současně vrcholí práce v areálu volnočasových aktivit, který navazuje na již dokončený parkovací dům. Navážení vrstev zeminy a terénní úpravy mají být podle radních hotové do 17. dubna. Následovat budou sadové úpravy a areál má být k 31. květnu dokončen.


Zdroj: ČTK, 28. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 06:37