Agris.cz - agrární portál

Návštěvníci mysliveckého veletrhu uvidí v Brně zbraně i trofeje

28. 3. 2012 | ČTK

Mnoho unikátních a historických exponátů čeká na návštěvníky mysliveckého a lesnického veletrhu Silva Regina, který začíná se zemědělskými veletrhy o víkendu v Brně. Lidé uvidí rekordně velkou sbírku uniforem, zbraně i trofejní vycpaná zvířata, informoval dnes na tiskové konferenci Jaroslav Pospíšil ze sdružení Silvajagd, které se na pořádání akce podílí.    

"Pokusíme se ukázat posledních 200 let historie pohybu lidí v lese - lesníků, myslivců i obyčejných lidí," řekl Pospíšil. Dodal, že letošní ročník bude provázet heslo Myslivec není jen lovec, lesník není jen dřevorubec. Expozice v pavilonu Z bude mít komerční i naučnou funkci.    

Nepřehlédnutelnou součástí výstavy bude dřevěný Schwarzenberský dům s relikviemi rodu, mědirytinami, obrazy a unikátní trofejí v podobě obrovského jelena, která bude připevněná na domě. Kolem domu bude výstava kočárů, nebudou chybět ani historické lovecké saně ruského cara, které přivezl na bitvu u Slavkovka.    

Horní patro pavilonu potom zaplní unikátní sbírka mysliveckých a loveckých stejnokrojů. Pořadatelé chtějí v počtu uniforem překonat český rekord a požádají i o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. "Každý den budu provázet zájemce o komentovanou prohlídku po 500 uniformách, které reprezentují 212 let a 45 zemí světa," řekl Pospíšil.    

Nedílnou součástí výstavy v pavilonu Z bude také sbírka trofejí lovecké zvěře. Návštěvníci uvidí šestimetrovou vycpanou žirafu, zubra evropského, bizona, lva a další. Budou si moci prohlédnout nejstarší kulovnici na světě a další zbraně. Na laserové střelnici bude možné si vyzkoušet střelbu na virtuálního zajíce či jelena.    

Veletrh Silva Regina se koná společně s veletrhy TechAgro, Biomasa a Animal Vetex. Akce začínají v sobotu a končí příští týden ve středu. Základní vstupné na výstaviště je 160 korun na den.


Zdroj: ČTK, 28. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 12:31