Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 28.3.2012

29. 3. 2012 | Agris

V polovině dubna otevřou své sklepy turistům vinaři z Podluží

V polovině dubna otevřou své sklepy turistům vinaři z Podluží. Festival otevřených sklepů se stěhuje do obcí Moravská Nová Ves, Prušánky, Hrušky a Nový Poddvorov na Břeclavsku a Hodonínsku. Zúčastní se jej 32 vinařů, řekli ČTK organizátoři jarní části festivalu. Akce se uskuteční už podeváté, na Podluží bude podruhé.

Ministr chce posílit důvěru spotřebitelů v trh s potravinami

Zahájit vzájemnou spolupráci a navázat seriózní dialog mezi Ministerstvem zemědělství a zástupci rozhodujících velko a maloobchodních společností na trhu v České republice bylo cílem dnešního setkání ministra zemědělství Petra Bendla s představiteli těchto společností.

Volné finance Lesů ČR narostly za 2 roky o 7,2 mld.

Objem volných finančních prostředků Lesů ČR za roky 2010 a 2011 narostl o 7,2 miliardy korun na současných 13 miliard. Podle Lesů ČR se toho podařilo dosáhnout díky dobrým hospodářským výsledkům podniku v uplynulých dvou letech a díky efektivní správě volných finančních prostředků.

Návštěvníci mysliveckého veletrhu uvidí v Brně zbraně i trofeje

Mnoho unikátních a historických exponátů čeká na návštěvníky mysliveckého a lesnického veletrhu Silva Regina, který začíná se zemědělskými veletrhy o víkendu v Brně. Lidé uvidí rekordně velkou sbírku uniforem, zbraně i trofejní vycpaná zvířata, informoval dnes na tiskové konferenci Jaroslav Pospíšil ze sdružení Silvajagd, které se na pořádání akce podílí.

Produkty nejmenších farmářů už nabízejí obchody v centru Plzně

Velký úspěch prodeje potravin od nejmenších zemědělců na farmářských trzích v Plzni motivoval jejich koordinátora k otevření druhého Farmářského obchodu v centru Plzně. V obchodě v Šafaříkových sadech nabízí zboží od 40 malovýrobců, ze dvou třetin ze západu Čech, řekl ČTK při otevření jednatel Tomáš Popp.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 29. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:36