Agris.cz - agrární portál

TZ - Ministerstvo zemědělství se zúčastní nejvýznamnějších veletrhů zemědělské a lesnické techniky

29. 3. 2012 | MZe ČR

Ministerstvo zemědělství se stejně jako v předchozích letech zúčastní veletrhů TECHAGRO, SILVA REGINA a ANIMAL VETEX, které se budou konat od 31. 3. do 4. 4. na brněnském výstavišti.Tyto veletrhy si za dobu více než desetiletého trvání vydobyly dobré renomé a známku prestižní akce s vysokým odborným kreditem.

Tento největší komplex odborných výstav ve střední Evropě představuje jednu z předních událostí svého druhu. Svědčí o tom i výsledky předchozího ročníku, který byl nejúspěšnější ve své historii. Nad veletrhy převzal záštitu ministr zemědělství Petr Bendl. „Veletrhy jsouúčinným a v mnoha případech nezastupitelným propagačním nástrojem. Vytváří vhodnou příležitost pro prezentaci firem, pro rozvoj obchodních vztahů a pro získání nových odběratelů a obchodních partnerů, zejména v době ztížených ekonomických podmínek,“ říká ministr zemědělství Petr Bendl.

Ministerstvo zemědělství bude mít na ploše 100 metrů čtverečních expozici ve stylu moderního designu, který odpovídá zaměření a charakteru veletrhu. Návštěvníci se v ní budou moci informovat o platné legislativě v zemědělství a potravinářství, o Programu rozvoje venkova a dotacích, o energetickém využití biomasy i o environmentálním a technologickém rozvoji. Zástupci Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského v expozici MZe představí vzorky odrůd jablek a pohovoří o pěstovaných odrůdách. Také zástupci Státní rostlinolékařské správy budou informovat o své činnosti a poskytnou rady týkající se chorob a škůdců zemědělských kultur.

Součástí mezinárodního veterinárního veletrhu ANIMAL VETEX bude 5. středoevropský veterinární kongres, který se letos uskuteční v slavnostnějším duchu. Účastníci si připomenou 250 let existence veterinárního vzdělávání. Mimo zdůraznění významu, rozmanité role a uplatnění veterinární profese, se v odborných přednáškách budou věnovat i wellfare zvířat, což je důležitá a často diskutovaná problematika. V rámci veletrhu SILVA REGINA se budou konat semináře na vybraná myslivecká témata, ale i na aktuální velmi diskutované téma navracení majetku církvím.

V roce 2010 se veletrhu v Brně zúčastnilo 432 firem, navštívilo jej 117 253 návštěvníků a výstavní plocha zabírala 46 160 metrů čtverečních.

Kateřina Böhmová

ředitelka Odboru komunikace MZe


Zdroj: MZe ČR, 29. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 14:50