Agris.cz - agrární portál

Plzeňský Prazdroj nabízí od dubna ovocné pivo

29. 3. 2012 | Denik.cz

Řízný citron a limetka & bezinka. To jsou nové příchutě míchaného ovocného piva Gambrinus.

„Oba míchané nápoje z piva budou v obchodech k dostání v půllitrových plechovkách od začátku dubna. Vratné lahve o stejném objemu budou určeny hlavně restauracím a barům,“ uvedl mluvčí Plzeňského Prazdroje Jiří Mareček. Obě novinky jsou podle něj určeny hlavě lidem hledajícím osvěžení.

Při konečném výběru příchutí rozhodl vkus spotřebitelů. „První volbou byla limetková příchuť s přídavkem bezinky, citron je chuťovou klasikou. Lidé ji oceňují, protože je nejvíce osvěžující,“ přibližuje Mareček. Novým produktem se Prazdroj zařazuje po bok konkurentů Staropramenu a Heineken, které už míchané pivní nápoje prodávají. Ani v jejich nabídce nechybí příchuť citrusů.

Plzeňský pivovar už několik let vyrábí jemně perlivý sladový drink Frisco s jablečno-citronovou a brusinkovou příchutí. „Část jeho výrobního postupu je podobná jako u vaření piva, základem je ječný slad. Gambrinus řízný citron a Gambrinus limetka & bezinka jsou míchané nápoje z piva, které se vyrábí smícháním výčepního Gambrinusu s přírodní ovocnou šťávou,“ vysvětluje Mareček.

Autor: Hana Pražáková


Zdroj: Denik.cz, 29. 3. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 08:49