Agris.cz - agrární portál

V Pivovaru Černá Hora budou mít větší spilku

4. 4. 2012 | ČTK

Instalaci deseti kvasných kádí dokončili dnes dělníci v Pivovaru Černá Hora na Blanensku. Každá z nich je dlouhá zhruba tři metry a váží jeden a půl tuny. Přístavba spilky vyjde na téměř dvacet milionů korun, řekl ČTK sládek pivovaru Vlastimil Zedek.    

"Rozšíření spilky nám umožní navýšení kapacity pivovaru o dvacet procent. Zejména v letních měsících je poptávka po našem pivu natolik vysoká, že ji téměř nejsme schopni uspokojit," uvedl Zedek.

Aktuální kapacitu provozu neuvedl, firma stejně jako celá skupina Pivovarů Lobkowicz, do které pivovar v Černé Hoře patří, nezveřejňuje ani výstavy. Podle informací ČTK pivovar v Černé Hoře vyrobí do 200.000 hektolitrů ročně.    

Instalace nových kádí v černohorském pivovaru trvala dva dny. Odborná firma každý den dovezla pět kádí. Na místo je instalovala pomocí jeřábu. Nová část spilky vyrostla v půdních prostorech pivovarského areálu. Zapojení kádí do plného provozu si ještě vyžádá nějaký čas. Podle Zedka se poprvé zaplní pivem letos květnu.    

Pivovary Lobkowicz plánují i další investice. "Týkají se výrobních akcí, například nové sirupárny," uvedl Zedek. Pivovar vyrábí aktuálně šest druhů limonád a 15 druhů piv, což je nejvíce ze všech průmyslových pivovarů v České republice.


Zdroj: ČTK, 4. 4. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 22:53