Agris.cz - agrární portál

Stroje i zvířata na zemědělském veletrhu vidělo asi 110.000 lidí

5. 4. 2012 | ČTK

Rekordní počet okolo 110.000 návštěvníků přilákal podle prvotních odhadů organizátorů letošní čtyřlístek zemědělských a lesnických veletrhů TechAgro, Silva Regina, Animal Vetex a Biomasa v Brně. Kromě veřejnosti se na veletrzích sešli odborníci i podnikatelé, kteří si vyměnili zkušenosti na řadě konferencí.    

"Letošní ročník zemědělských veletrhů se stal rekordním ve všech směrech. Vystavovatelé zabrali celou plochu výstaviště, přijelo jich 755," popsala mluvčí veletrhů Martina Kremlová. Na výstaviště podle ní dorazilo přes 300 autobusů z ČR i zahraničí, například z Rakouska, Slovenska, Polska a Maďarska. Velký zájem návštěvníků byl o předvádění minikoní a výstavu hospodářských zvířat, kde si lidé mohli prohlédnout ovce, kozy i krávy.    

Spokojení byli i prodejci zemědělských strojů, kteří zde vystavovali traktory a další techniku. V poslední době jim totiž stoupají zisky, zemědělcům se daří a do techniky více investují. Úspěch si mohou připsat i pořadatelé lesnického veletrhu Silva Regina, kterým se podařilo shromáždit rekordní množství historických lesnických a mysliveských uniforem.    

Letošní novinkou bylo vyčlenění výstav o ekologických postupech jako samostatného veletrhu pod názvem Biomasa. V jeho rámci proběhlo množství přednášek, na kterých se zájemci mohli například seznámit s využitím biomasy v lesnictví nebo s použitím bionafty u zemědělských strojů.    

Pozornosti se těšila také včelařská výstava, na níž bylo kromě odborníků možné potkat děti ze škol, které se tu seznamovaly s procesem produkce medu. Zájemci mohli také ochutnat medové pečivo a nápoje nebo vyzkoušet kosmetiku z medu. Podobně atraktivní byla pro návštěvníky laserová střelnice na veletrhu Silva Regina, kde si mohli vyzkoušet střelbu na zajíce či jelena.    

Zemědělské veletrhy se konají v Brně jednou za dva roky a patří k největším akcím na výstavišti.


Zdroj: ČTK, 5. 4. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 23:45