Agris.cz - agrární portál

Na olomouckém Výstavišti Flora dnes začne jarní přehlídka květin

19. 4. 2012 | ČTK

Na olomouckém výstavišti dnes začne první letošní "zelená" expozice, jarní etapa mezinárodní výstavy květin Flora. Její návštěvníci se mohou těšit na tisíce lilií, tulipánů, narcisů, aksamitníků či begónií. Expozice se bude konat do neděle. Jarní etapu Flory tradičně doplní veletrh zahradní mechanizace Hortifarm a jarní zahradnické trhy.

Největším tahákem výstavy by tradičně měla být hlavní expozice v pavilonu A. Její tvůrce, zahradní architekt Ivar Otruba, ji letos pojal jako zahradu v pohybu. Součástí ústřední expozice bude zhruba 8000 hrnkových květin, které do Olomouce přivezli vídeňští zahradníci.

Vystavovatelé zaplní i další pavilony. Například v pavilonu E Český zahrádkářský svaz představí sbírku jarních cibulovin či květinová aranžmá. Pavilony G, H a volné plochy výstaviště budou patřit veletrhu Hortifarm a jarním zahradnickým trhům.

Na trojici akcí by mělo dorazit zhruba 500 vystavovatelů a prodejců z Česka, Rakouska, Polska, Maďarska, Slovenska a Egypta. Loňský ročník jarní Flory, zahradnických trhů a veletrhu Hortifarm navštívilo asi 61.000 lidí.


Zdroj: ČTK, 19. 4. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 15:16