Agris.cz - agrární portál

Vína z Mikulova mají jako první v ČR na etiketě QR kódy

25. 4. 2012 | ČTK

Moderní způsob informování zákazníků o vínech, vinařství a viničních tratích se rozhodla využít společnost Mikrosvín z Dolních Dunajovic u Mikulova. Jako první v republice budou mít jejich vína na etiketách speciální QR kódy, díky kterým si zájemci přečtou informace v mobilním telefonu, informovala dnes ČTK Lenka Maloňová z vinařství Mikrosvín.    

"Zákazníci vlastnící takzvané chytré telefony si tedy budou moci nejen vychutnat lahodné víno, ale jako bonus budou moci získat zajímavé informace," potvrdila Maloňová. QR kód si zájemce načte do telefonu a potom už prostřednictvím internetu získá požadované informace.    

Podle manažera prodeje společnosti Mikrosvín Davida Chrápka jsou QR kódy na etiketách v zahraničí na rozdíl od tuzemska už běžné. Řada vyhlášených vinařství je prý na etiketách už má. "My budeme v ČR patřit mezi průkopníky a sami jsme zvědaví na reakce našich zákazníků," uvedl Chrápek.    

Etikety s QR kódy bude mít zatím řada Standard line, která zahrnuje čtyři odrůdy: Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Rulandské modré. V případě úspěšnosti projektu dostanou QR kódy na etikety i další řady vína.


Zdroj: ČTK, 25. 4. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 10:00