Agris.cz - agrární portál

Bzenci se nedaří prodat bývalý vepřín

7. 5. 2012 | Denik.cz

Roky řeší bzenečtí zastupitelé odkup a přípravy na prodej bývalého vepřína. Vše je připraveno, ale prodat rozsáhlý areál se nedaří. Město jej k prodeji nabídlo po posledním zasedání zastupitelů.

Minimální částka byla tři a půl milionu korun za budovy, pro pozemky platilo minimum dvou set korun za metr čtvereční. Podmínkou byl nákup komplet celého areálu.

„Přihlásili se tři zájemci, ale žádný z nich v podstatě nesplnil zadání," informoval tajemník radnice Roman Ostrézí. Přihlásili se manželé, kteří uvnitř areálu vlastní jedinou budovu, která není v majetku města. Chtěli jen pozemek pod ní. Zájemce z Těmic nabídl pouze odkoupení pozemků bez budov.

Budovy i s pozemky chtěla pouze jedna firma, ale nabídla nižší cenu. Za pozemky o dvacet korun za metr méně, než bylo stanovené minimum. Za budovy nabídl jen milion korun, což bylo o dva a půl milionu méně než městem uvedené minimum.

„Navrhuji oslovit s nezměněnou nabídkou realitní kanceláře. Pokud to ani s nimi nevyjde, můžeme jednat o tom, že areál rozdělíme," přednesl zastupitelům svůj návrh starosta Bzence Pavel Čejka. Zastupitelé jeho návrh odsouhlasili.


Zdroj: Denik.cz, 7. 5. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 20:22