Agris.cz - agrární portál

Poslanci schválili změny v trestání prohřešků rybářů

10. 5. 2012 | ČTK

Sněmovna ve středu schválila novelu, podle níž by prohřešky v rybářství měly řešit a pokutovat pouze obecní úřady s rozšířenou působností. Předloha Moravskoslezského kraje míří k posouzení do Senátu.

Novela má upravit současný stav, kdy část deliktů musí projednávat krajské úřady. Krajští politici zdůvodňují svůj návrh změny tím, že nynější systém je neefektivní, zbytečně se vynakládají veřejné peníze a lidé musejí cestovat kvůli projednávání deliktů zbytečně daleko.

Občané, a to nejen pachatelé, nýbrž i svědci, jsou při takovém řízení zbytečně zatěžováni nutností cestovat do sídla kraje, přičemž správní orgán je podle moravskoslezských zastupitelů povinen s tím spojené náklady svědkům hradit, pokud je uplatní.

Všechny pokuty by byly nově příjmem obcí, které je uloží. Krajské úřady by byly odvolacím orgánem. Z přestupkového zákona do zákona o rybářství by se měl podle novely přesunout prohřešek neoprávněného chytání ryb. Sankce za něj se měnit nemá.


Zdroj: ČTK, 10. 5. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 07:01