Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 25.-27.5.2012

28. 5. 2012 | Agris

Průzkum:Čerstvé potraviny tvoří třetinu útrat v ČR a na Slovensku

Čerstvé potraviny mají na útratách českých a slovenských domácností zhruba třetinový podíl a necelá polovina hodnoty nakoupeného čerstvého zboží připadá na maso a uzeniny. Vyplývá to z letošního průzkumu společnosti GfK, která monitorovala nákupy českých a slovenských domácností.

Nekvalitní jídlo z Polska Brusel nezastaví. Schová se za zkratku EU

Zákazník má právo vědět, odkud pocházejí potraviny, které si kupuje. Ke změnám může přispět i tlak ze strany spotřebitelů a médií. Jenže časy, kdy si na každém výrobku zákazník přečte původ a složení je, zdá se, zatím v nedohlednu. I kvůli neochotě Bruselu.

Babiš si buduje mocenské pozice. Rozdává už půl milionu svých týdeníků

Vydávání mého týdeníku 2 nemá s volbami nic společného, je to byznysový projekt, tvrdí majitel holdingu Agrofert Andrej Babiš o svém novém titulu s názvem 5+2 dny. Babiš před časem založil hnutí ANO 2011 a chce se zúčastnit parlamentních voleb.

Schodek agrárního obchodu v 1. čtvrtletí klesl na 5,5 mld.

Schodek agrárního zahraničního obchodu se v prvním čtvrtletí snížil více než o čtvrtinu z loňských 7,5 miliardy korun na 5,5 miliardy Kč. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytl Zemědělský svaz ČR.

Kvůli suchu bude na jižní Moravě nižší úroda řepky i obilí

V důsledku dlouhodobého sucha, které letos trápí jižní Moravu, bude nižší sklizeň řepky a obilí. Někteří jihomoravští zemědělci odhadují, že se jim letos výnosy z řepky sníží až o třetinu. Sklizeň obilí může být ještě nižší. Pokud nezaprší, situace se může ještě zhoršit.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 28. 5. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 10:29