Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne –4.6.2012

5. 6. 2012 | Agris

Lesy ČR zlepšily ekologickou stabilitu lesních porostů v Národní přírodní rezervaci Kralický Sněžník

Na území Národní přírodní rezervace Králický Sněžník, která se nachází v oblasti česko- polských hranic na pomezí Pardubického a Olomouckého kraje, Lesy ČR v uplynulých třech letech provedly celou řadu opatření zaměřených na péči o les a zachování kvality a druhové rozmanitosti místních lesních porostů.

Zemědělské podniky z Olomouckého kraje navýšily stavy skotu

Zemědělci z Olomouckého kraje mírně navýšili stavy skotu. Na konci dubna chovali 90.548 kusů hovězího dobytka, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst o 1,1 procenta. V celém Česku se stavy skotu meziročně zvýšily o 0,7 pct na 1,35 milionu kusů.

Slepé a nekoncepční škrty

Prezident Agrární komory ČR Jan Veleba se v polovině května sešel se zemědělci na Vysočině. Ve Slavíkově a Krucemburku na Havlíčkobrodsku diskutovali nejenom o současném stavu agrární politiky, ale především o otázkách budoucnosti.

V Kroměříži se už podeváté uskuteční zemědělská výstava

Chovatelé hospodářských zvířat, prodejci zemědělské techniky a zástupci zpracovatelských a potravinářských firem se v sobotu 9. června představí na zemědělské výstavě v Kroměříži. Akce se zaměřuje na popularizaci, ale i novinky v tomto oboru.

Lesy České republiky: HV za leden – duben 2012: 2,538 miliardy korun

Jen za první čtyři měsíce letošního roku, za období leden – duben, dosáhly Lesy ČR hospodářského výsledku ve výši 2,538 miliardy korun. „Vynikajícího hospodaření nedosahujeme navyšováním těžeb ani prodejem majetku, naopak již velkou část finančních prostředků jsme investovali zpět do lesa.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 5. 6. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 06:20