Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR získaly na severu Čech do správy nové pozemky za 6,7 mil

7. 6. 2012 | ČTK

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) získal od státu do své správy nové pozemky na severu Čech o rozloze téměř 87 hektarů v účetní hodnotě 6,7 milionu korun. ČTK o tom dnes informoval Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). LČR obhospodařují více než 1,3 milionu hektarů lesních pozemků ve vlastnictví státu, což je zhruba polovina všech lesů na území ČR.    

Část nových pozemků získal stát jako takzvanou odúmrť po zemřelém majiteli bez dědiců. U jiných přešlo hospodaření na ÚZSVM ze zrušených okresních úřadů, případně byly v katastru nemovitostí původně evidovány na neznámého vlastníka.    

Lesy ČR celkem získaly 48 zalesněných pozemků v okresech Česká Lípa, Děčín, Louny a Teplice. Nejvíce převedených pozemků o celkové rozloze téměř 58 hektarů je na Děčínsku, a to v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Lesy ČR získaly do správy například pozemek koryta potoka, který je součástí evropsky významné lokality Huníkovský potok.    

"Vlastnímu převodu pozemků předcházelo složité a časově náročné majetkoprávní šetření za účelem zjištění skutečného vlastníka nemovitostí," uvedl mluvčí úřadu Robert Hurt. ÚZSVM převedl pozemky v souladu s lesním zákonem Lesům ČR, které zajišťují jejich správu a jsou pověřeny hospodařit s tímto druhem majetku.


Zdroj: ČTK, 7. 6. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 08:25