Agris.cz - agrární portál

Na slovenském trhu je až milión vajec z nelegálního chovu

15. 6. 2012 | novinky.cz

Na Slovensku propukl potravinový skandál, když vajíčka ze zahraničního nelegálního chovu byla přebalována a uvedena na trh se slovenskými identifikačními znaky. Na tři desítky dětí onemocněly salmonelózou. Na slovenský trh se z tohoto chovu dostalo až milión vajec. Případ je už v rukou policie.

Nedávno propukla epidemie salmonelózy v Komárně. Nakazilo se 28 dětí a několik z nich bylo hospitalizováno. Vyšetřování prokázalo, že vejce pocházela z nelegálního chovu v zahraničí.

Slovenský ministr zemědělství Ľubomír Jahnátek potvrdil, že tato vajíčka se dostala do obchodů a školních jídelen. "Vajíčka z nelegálního chovu v zahraničí byla na Slovensku označena slovenskými identifikačními znaky," uvedl Jahnátek.

Ministerstvo zemědělství a Státní veterinární a potravinová správa podaly trestní oznámení na neznámého pachatele z důvodu všeobecného ohrožení.


Zdroj: novinky.cz, 15. 6. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 21:24