Agris.cz - agrární portál

Naše bio a biomaso v BILLE

2. 7. 2012 | AK ČR

Obchodní řetězec BILLA má vlastní značku pro biopotraviny Naše bio. Tvoří ji už více než 170 produktů. Celkem má BILLA v nabídce zhruba 250 produktů ekologického zemědělství.

Pod značkou Naše bio prodává také maso, v sortimentu je čerstvé bio hovězí, kuřecí a jehněčí. Toto maso pochází výhradně z ekologických chovů v ČR a je zde také zpracováváno.

Dodavatelem biomasa do BILLY je česká firma Biopark. V letošním roce se celkový sortiment masa Naše bio rozrostl o pět výrobků a aktuálně čítá:

-          9 položek bio hovězího

-          5 položek bio kuřecího

-          5 položek bio jehněčího

Všechny tyto produkty jsou v prodeji pouze balené v ochranné atmosféře.

Společnost Biopark patří mezi dlouhodobé dodavatele BILLY. Je to obchodní a zpracovatelská firma, která zajišťuje pro ekologické zemědělce společný odbyt a finalizaci zemědělských produktů. Do tohoto jejich projektu je zapojena řada ekofarem. Všechny vyhovují nejnáročnějším požadavkům ekologického zemědělství.

Prodeje bio masa v BILLE dlouhodobě rostou. Ve srovnání prvních pěti měsíců v letošním a loňském roce BILLA zaznamenala 100% nárůst tržeb.

Další novinky v sortimentu BILLY:

-          BILLA uvedla do prodeje novou značku masa Angus. Jde o pět druhů hovězího masa vysoké kvality.

-          BILLA spolupracuje s novým dodavatel mleté i zrnkové kávy Naše bio. Od dubna ji balí i dodává česká společnost Oxalis.

-          V březnu BILLA jako jediný obchodní řetězec u nás uvedla 100 % ovocné šťávy Fresh party, a to jablko, jablko-mrkev a jablko-hruška.

-          Aktuálně BILLA chystá novinku v sortimentu ovoce a zeleniny, která bude zaměřená na českou sezónní produkci.

-          Pod značkou Naše bio nyní prodává jednotlivě balená jablka, kiwi a okurky v bio kvalitě.

-          V posledních týdnech BILLA uvedla na trh speciální Naše bio zmrzliny.

Podíl českých produktů v prodejnách BILLA je 65%. U vybraných položek zboží, jako je maso a mléčné produkty, je tento poměr ještě výrazně vyšší.

-          Hovězí, vepřové a drůbeží maso je výhradně z českých chovů.

-          Mléčné produkty jsou z 90 % české.


Zdroj: AK ČR, 2. 7. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 19:07