Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 5.7. – 8.7.2012

9. 7. 2012 | Agris

Šumava dostala z Prahy pokyny ke kůrovci. Nedodržela je

Kácet kůrovcové smrky u Ptačího potoka na Šumavě, nebo nekácet? Ve stejnou dobu, kdy v čele Národního parku Šumava skončil ředitel Jan Stráský, získal deník Insider dopis, v němž náměstek ministra životního prostředí Tomáš Tesař píše vedení parku, jak postupovat, aby zásah proti kůrovci na Šumavě odpovídal všem zákonům a předpisům.

TZ - Ministerstvo zemědělství končí kontrolu v Budvaru

Ministerstvo zemědělství počátkem příštího týdne fakticky ukončí kontrolu v národním podniku Budějovický Budvar. Stane se tak okamžikem, kdy bude statutárnímu zástupci, tedy řediteli Jiřímu Bočkovi, předán protokol o kontrole. Koncept protokolu již byl s managementem podniku projednán před několika dny.

Voda z nebe - žádné ztráty

Po zkušenostech z uplynulých let krajské veterinární správy pečlivě sledují průběh místních enormních srážek. Přívalové deště mohou způsobit škody nejen na majetku, ale mohou znamenat i ohrožení životů chovaných zvířat a při zaplavení potravinářských provozů může dojít k přímým i nepřímým ohrožením zdraví lidí

Změny v rostlinolékařské legislativě ve vztahu k přípravků na ochranu rostlin

1.července 2012 nabývá účinnosti zákon č.199/2012 Sb., kterým se mění zákon č.326/2004 Sb., o rostlinolékařské péči a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, jenž byl zveřejněn ve Sbírce zákonů, částka 68 a vyhláška č.206/2012 Sb., o odborné způsobilosti pro nakládání s přípravky.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 9. 7. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 10:16