Agris.cz - agrární portál

Babišův Agrofert nespolkne pekárny United Bakeries

10. 7. 2012 | E15 on line

Podnikatel Andrej Babiš neobohatí své impérium Agrofert o největší pekárenské uskupení na českém a slovenském trhu United Bakeries.

Podle zdrojů serveru E15.cz majitelé United Bakeries bratři Paříkové odstoupili od smlouvy, protože Agrofert do konce června neuhradil kupní cenu.

Mluvčí United Bakeries Jaroslav Pomp nechtěl informaci v tuto chvíli komentovat. „Vydáme prohlášení,“ uvedl pouze.

Spojení pekárenské jedničky a dvojky, kterou je Babišův Penam, schválil letos v dubnu český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Slovenský Protimonopolný úrad své rozhodnutí k obřímu pekárenskému svazku dodnes nevydal.

Agrofert ovládá pekárny Penam a spojením s hlavní pekárenskou skupinou ve střední Evropě United Bakeries měly vzniknout největší tuzemské pekárny. Převzetí United Bakeries v dubnu schválil český antimonopolní úřad. Slovenský Protimonopolný úrad své rozhodnutí dodnes nevydal.

Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru. Jeho majitel Babiš bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku. Loni jej americký časopis Forbes na svém žebříčku miliardářů zařadil na 937. místo s odhadovaným majetkem jedné miliardy dolarů.


Zdroj: E15 on line, 10. 7. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 08:47