Agris.cz - agrární portál

Bernard zvýšil za pololetí výrobu piva o dvě pct na 103.529 hl

10. 7. 2012 | ČTK

Rodinný pivovar Bernard v Humpolci uvařil v prvním pololetí tohoto roku 103.529 hektolitrů piva. Ve srovnání se stejným obdobím loni to je o dvě procenta více. ČTK to sdělil spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Vzrůstající výstav připsal především kvalitě nepasterizovaného piva. Prodeji pomohlo i horké počasí zkraje léta.    

"V letošním červnu se nám podařilo vytvořit absolutní rekord v prodeji piva za jeden den, a to 2020 hektolitrů," uvedl Bernard. V minulém roce měl pivovar průměrný denní výstav 793 hektolitrů. Kvalitě piva podle Bernarda prospívá to, že pivovar při výrobě používá vlastní slad, vodu i kvasniční kulturu. Ze sladovny Bernard v Rajhradě nedávno odebral první dodávku 250 tun humnového sladu japonský pivovar Sapporo Breweries pro výrobu speciálního českého piva, které chce letos uvařit.    

"Na prodeji se pozitivně projevila i reklamní kampaň Svět se zbláznil," uvedl mluvčí humpoleckého pivovaru Zdeněk Mikulášek. Kvůli rozvoji závodu letos Bernard vydá přes 50 milionů korun. Investice se budou týkat hlavně přípravy nového vodního zdroje a vodovodu a také oddělení tanků na pivo.    

Pivovar Bernard je největším producentem piva na Vysočině. V minulém roce ho uvařil přes 206.000 hektolitrů a o procento překonal svůj rekordní výstav z roku 2010. Loňské tržby za pivo tomuto pivovaru meziročně stouply o pět procent na 374,3 milionu korun. Obrat za uplynulý rok převýšil 398 milionů Kč.


Zdroj: ČTK, 10. 7. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 11:33