Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.7.2012

18. 7. 2012 | Agris

ČSÚ: Výnosy obilovin v hradeckém kraji klesnou o 15 procent

Průměrný hektarový výnos obilovin v Královéhradeckém kraji by měl letos meziročně klesnout asi o 15 procent na 4,66 tuny. Loňská vysoká sklizeň se tak opakovat nebude. Celkem mají zemědělci obiloviny v kraji zaseté na 82.182 hektarech, což je proti loňskému roku o 537 hektarů méně. Odhady sklizně zveřejnil Český statistický úřad.

AK ČR nesouhlasí s názorem ministra

Agrární komora České republiky nesouhlasí se stanoviskem ministra zemědělství ČR Petra Bendla nepodpořit společný evropský fond pro řízení rizik a krizí pro farmáře postižené přírodními pohromami a ztrátou produkce. Pokud tento fond nevznikne, pak tato skutečnost přinese českým zemědělcům další znevýhodnění.

TZ - Evropští ministři zemědělství jednali v Bruselu o řešení zemědělských rizik a krizí v rámci reformy SZP

Ministr zemědělství Petr Bendl se v pondělí v Bruselu zúčastnil prvního zasedání Rady pro zemědělství a rybářství za kyperského předsednictví. Ministři zemědělství zaměřili svou pozornost na otázku, jak předcházet rizikům a krizím v zemědělství. Dalším tématem byla mimo jiné aktuální situace v sektoru mléka.

Na webu s nevyhovujícími potravinami má největší zastoupení Tesco

Nejvíce nejakostních, falšovaných či nebezpečných potravin, které jsou zveřejněny na novém seznamu www.potravinynapranyri.cz, pochází z prodejen Tesco, Kaufland a Ahold. Početné zastoupení mají na tomto seznamu také obchodní řetězce Spar a Penny Market. Vyplývá to z údajů zveřejněných na portálu Potravinynapranyri.cz.

Vznikla petice za použití dotací na zlepšení zemědělské krajiny

Za horizont několika desetiletí se dívají signatáři petice za zlepšení stavu zemědělské krajiny, která se vztahuje k debatě o použití dotací do zemědělství po roce 2013. V parlamentu a na příslušných ministerstvech chtějí prosadit, aby nastavily dotace v novém evropském rozpočtovém období tak, aby přinesly krajině úlevu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.


Zdroj: Agris, 18. 7. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:17