Agris.cz - agrární portál

Zetor zahájil sériovou výrobu nového modelu traktoru

18. 7. 2012 | novinky.cz

Zetor Forterra HSX, letošní novinka brněnského výrobce traktorů, zamířil do sériové výroby. Do konce roku by mělo být vyrobeno na 400 kusů tohoto modelu, další rok by mělo z výrobní linky sjet dokonce devět stovek těchto nových traktorů. První vyrobené traktory mají namířeno za velkou louži do USA, další objednávky jsou nejen z tuzemska, ale i z Anglie, Nizozemska nebo Polska.

Nový model Forterra HSX navazuje na osvědčenou řadu traktorů Zetor. Jedná se o univerzální traktor, který je určen k agregaci se zemědělskými stroji a průmyslovými adaptéry. Mezi hlavní inovační prvky nového modelu patří reverzační převodovka, která výrazně přispívá ke zvýšení komfortu ovládání traktoru.

„Naším cílem je nabízet zákazníkům stroje, které výrazně přispějí k usnadnění jejich práce i snížení nákladů, například na provoz. Nejnovějším výsledkem našich inovací je právě Forterra HSX, jehož součástí je i technologická novinka HitchTronic, díky níž se traktor při orbě sám přizpůsobí podmínkám jakéhokoli terénu,“ řekl zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel společnosti Zetor Marián Lipovský s tím, že dosavadní zájem o nové nejsilnější stroje v portfoliu výrobce zatím naplňuje očekávání.

Příjemně překvapeni mohou být uživatelé při pohledu na spotřebu, protože nová koncepce motoru jim umožní její snížení až o 2,9 litru při současném zvýšení výkonu oproti staršímu motoru. Podle výrobce se nový 16V motor vyznačuje 34% stupněm převýšení točivého momentu a vydrží až 8000 motohodin.

Navíc se díky výborné startovatelnosti i za teplotně nepříznivých podmínek nemusí farmáři obávat, že jejich pole zůstanou neupravená.


Zdroj: novinky.cz, 18. 7. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 06:37