Agris.cz - agrární portál

Firma Bongrain uzavře mlékárnu v SR, výrobu přesune do Hodonína

19. 7. 2012 | ČTK

Francouzská společnost Bongrain na začátku příštího roku uzavře jednu ze svých dvou mlékáren na Slovensku a výrobu tavených sýrů přesune do závodu v Hodoníně. S odvoláním na vyjádření společnosti o tom informovala slovenská média.

Továrna Milex Nové Město nad Váhem, kterou Bongrain ovládl v roce 2001, kvůli ukončení výroby propustí 165 zaměstnanců. Přibližně tři desítky pracovníků by měly najít uplatnění v místním logistickém centru, které firma plánuje rozšířit. Další by mohli pracovat v hodonínské mlékárně TPK, která patří do skupiny Bongrain. Přesun výroby do Česka společnost odůvodnila snahou o centralizaci výroby.

Milex se zaměřoval na produkci tavených sýrů pod zavedenými značkami Lunex a Bambino. V Hodoníně Bongrain vyrábí tavené sýry Apetito, Maratonec a Javor.

Bongrain na Slovensku vlastní také mlékárnu v Liptovském Mikuláši, kterou by chystané změny ovlivnit neměly. V závodě na severu země vyrábí kromě jiného různé druhy sýrů a brynzu. Skupina v minulosti prodala mlékárnu ve Zvolenu, která je od roku 2005 součástí jiné francouzské mlékárenské firmy Senoble.


Zdroj: ČTK, 19. 7. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 22:38