Agris.cz - agrární portál

Prostějov nedostal dotaci na rybník, opraví jen to nejnutnější

6. 8. 2012 | ČTK

Město Prostějov nezískalo dotaci na revitalizaci rybníka, kterou plánuje několik let. Radnice tak bude moci provést jen část prací a musí snížit i náklady zhruba o polovinu. Obnovy se dočkají břehy, neboť kamenné opevnění po celém obvodu rybníka je uvolněné. Práce začnou zřejmě příští rok, řekl ČTK primátorův náměstek Zdeněk Fišer (ČSSD).

"Provedeme nejnutnější opravy. To znamená, že opravíme kamenné břehy, které jsou v havarijním stavu, a zbytek zatím dělat nebudeme," uvedl Fišer. Náklady by se měly pohybovat kolem pěti milionů korun, ve výběrovém řízení se ale mohou snížit.

Projekt původně počítal s odbahněním rybníka, zpevněním břehů, úpravou porostu či s vybudováním ostrůvku ke hnízdění ptactva a životu dalších živočichů. Úpravy měly začít už v roce 2009, kvůli nedostatku peněz se neustále odsouvaly.

Rybník se nachází nedaleko centra města v blízkosti Kolářových sadů. Stará se o něj svaz rybářů, který ho používá jako chovný. Ryby by se v něm měly chovat nadále. Pro obyvatele Prostějova slouží rybník jako oddechová zóna, není ale určen ke koupání.


Zdroj: ČTK, 6. 8. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 21:53