Agris.cz - agrární portál

O zakázku na vybírání manažerů na MZe usiluje pět firem

6. 8. 2012 | ČTK

Organizovat výběrová řízení na místa vedoucích zaměstnanců ministerstva zemědělství (MZe) chce pět firem. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí ministerstva zemědělství Jan Žáček. Vítěz výběrového řízení by podle Žáčka měl být znám v řádu několika dnů. Firma vzešlá z tendru, jehož maximální cena má přesáhnout jeden milion korun, má vybírat už nového šéfa Národního hřebčína Kladruby, který má být vybrán do konce srpna.    

Vítězná firma má zajišťovat výběrová řízení na manažerské pozice úřadu do poloviny roku 2014. "Jedná se o manažerské pozice, kde je třeba oslovit maximální možný počet odborníků, a personální agentury mají širší možnosti pro oslovení a následný výběr úzkého okruhu uchazečů pro danou manažerskou pozici," zdůvodnilo koncem července ministerstvo, proč potřebuje k výběru manažerů placené služby externí firmy.    

Bendl koncem června odvolal z funkce ředitele hřebčína Jana Höcka. Vedením dočasně pověřil bývalou Höckovu zástupkyni a ekonomickou náměstkyni Simonu Voňkovou. V rozhovoru pro ČTK začátkem července ministr uvedl, že nového šéfa hřebčína chce mít do konce srpna.    

Bez oficiálního ředitele je od poloviny června po odchodu Radima Ziky také Pozemkový fond, který má ke konci roku přestat existovat a být nahrazen ministerstvu zemědělství přímo podřízeným Státním pozemkovým úřadem. Podobná situace je také na Státním zemědělském intervenčním fondu (SZIF), přes který ročně protéká téměř 40 miliard korun ve formě zemědělských dotací. Od března je řízením fondu pověřen Bendlův náměstek Roman Boček.


Zdroj: ČTK, 6. 8. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 22:21