Agris.cz - agrární portál

MZe vypsalo řízení na ředitele hřebčína v Kladrubech

6. 9. 2012 | ČTK

Ministerstvo zemědělství (MZe) dnes vypsalo výběrové řízení na místo ředitele Národního hřebčína Kladruby nad Labem. ČTK to dnes zjistila na webu úřadu. Ministr zemědělství Petr Bendl přitom začátkem července v rozhovoru pro ČTK uvedl, že nového šéfa hřebčína chce mít do konce srpna. Tendr, z něhož měl nový šéf vzejít, měla vybrat externí firma. Zakázku na její výběr však ministerstvo v předchozích dnech zrušilo.    

Bendl koncem června odvolal z funkce ředitele hřebčína Jana Höcka. Vedením dočasně pověřil bývalou Höckovu zástupkyni a ekonomickou náměstkyni Simonu Voňkovou.    

Uchazeči o post nového ředitele hřebčína mají ministerstvu zasílat přihlášky do 25. září. "Vzhledem k tomu, že přihlášky je možno podat do 25. září, lze jmenování nového ředitele očekávat v řádu týdnů od uzavření podání přihlášek," řekl ČTK mluvčí MZe Jan Žáček. Mezi požadavky na místo je mimo jiné tříletá praxe v managementu chovu koní. 

Nového šéfa hřebčína a následně i další manažery měla původně vybírat soukromá firma. Tendr na její výběr však MZe minulý týden zrušilo. "Důvodem je hledání úspor v rámci rezortu a aktuální schopnosti zajistit toto výběrové řízení vlastními zdroji," zdůvodnil rozhodnutí ministerstva Žáček.    

V Kladrubech se chovem koní zabývají přes 400 let. V roce 1579 císař Rudolf II. chovu udělil statut císařského dvorního hřebčína. Kladrubský hřebčín a kmenové stádo běloušů je od roku 2002 národní kulturní památkou. Česká republika také usiluje o to, aby byl zapsán na prestižní seznam UNESCO. Hřebčín se aktuálně připravuje na rozsáhlou rekonstrukci za 300 milionů korun z evropských fondů.


Zdroj: ČTK, 6. 9. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 05:27