Agris.cz - agrární portál

Výstava Koně v akci předvede čtyři stovky koní a množství soutěží

6. 9. 2012 | ČT 24

 Čtyři stovky koní více než 35 plemen budou moci vidět návštěvníci letošní mezinárodní výstavy Koně v akci v Pardubicích. Hlavní program je naplánován na tuto sobotu a neděli na pardubické dostihové závodiště. Letošní ročník nese podtitul Něžná jízda, hlavním tématem jsou ženy a dívky v koňském světě, informovali ČTK pořadatelé akce.    

Přehlídka začne už v pátek 7. září průvodem koní, kočárů a jezdců ze závodiště na Pernštýnské náměstí. V čele průvodu pojede Lady Godiva, která před 1000 lety projela anglickým městem Coventry na koni zahalená jen svými vlasy, aby uchránila obyvatele od pokuty za neplacení daní, kterou na ně uvalil její manžel hrabě Leofrik z Mercie. Na náměstí se od 16:00 uskuteční komponovaný program ukázek dovedností koní od poníků až po fríské a kladrubské koně, součástí bude i módní přehlídka na koních a s koňmi.    

Během víkendu čekají diváky také soutěže v těžkém tahu, v ovladatelnosti a orbě. K vidění budou i ukázky westernového ježdění a rodeo, skokové a vozatajské soutěže. Připraveno bude i westernové městečko, expozice malých koní, přehlídka ovcí a koz a soutěž regionálních potravin Mls Pardubického kraje.


Zdroj: ČT 24, 6. 9. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 17:52