Agris.cz - agrární portál

Turistická centra budou víc propagovat ekofarmáře

12. 9. 2012 | ČTK

Turisté nově najdou informace o produktech ekologických farmářů v síti turistických infocenter. Uvedly to dnes PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců a Asociace turistických a informačních center ČR. Návštěvníci tak na více jak 200 místech v ČR najdou údaje o hospodářích, kteří prodávají své produkty přímo ze dvora nebo poskytují na svých farmách ubytování. 

Agroturistika je součástí činnosti mnoha ekologických sedláků a získává na oblibě i u turistů, uvedla manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřina Nesrstová. Nejen turisté ale i místní obyvatelé se díky navázané spolupráci jednodušeji dozví, kde mohou získat kvalitní bioprodukty vyrobené přímo v místě. 

"Zvýšení počtu možných turistických cílů je vždy pro danou oblast přínosem, a v případě, když se jedná o spojení s kvalitním jídlem, je vítáno obzvlášť," uvedl prezident Asociace turistických a informačních center Miroslav Foltýn. 


Zdroj: ČTK, 12. 9. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 21:11