Agris.cz - agrární portál

Čína investuje do zlepšení kvality půdy

20. 9. 2012 | ÚZEI, Agronavigator.cz

V rámci agrárního rozvojového plánu hodlá Čína uvolnit finanční částku ve výši 4,6 mld. € na zvýšení úrodnosti přibližně 1 mil. hektarů orné půdy.

Čínská vláda se rozhodla s cílem zvýšit úrodnost zemědělské půdy vyčlenit finanční částku ve výši několika miliard dolarů. Podle informací tiskové agentury Xinhua Beijing, které zveřejnila na začátku září, by se mělo v příštím roce investovat přibližně 4,6 mld. € do zlepšení výnosnosti orných půd nižší a střední kvality. Podpora by měla týkat přibližně jednoho milionu hektarů. Peníze se podařilo shromáždit v rámci agrárního rozvojového plánu na jehož financování se ze dvou třetin podílí stát a z jedné třetiny regiony. Opatření zahrnuje také 45 projektů na úsporu vody a na nová zařízení nebo zlepšení stávajících zavlažovacích zařízení na plochách o rozloze přibližně 1,7 mil. hektarů. (AgE)       

http://www.topagrar.com/news/Home-top-News-China-investiert-in-bessere-Boeden-943003.html


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 20. 9. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 07:30