Agris.cz - agrární portál

BASF koupí za více než miliardu firmu Becker Underwood

21. 9. 2012 | ČTK

Největší výrobce chemikálií na světě BASF koupí za 1,02 miliardy USD (19,6 miliardy Kč) amerického výrobce prostředků pro ochranu rostlin Becker Underwood od investiční firmy Norwest Equity Partners. Akvizice posílí divizi zemědělských pesticidů BASF a je součástí strategie, v rámci které se BASF snaží posilovat v odvětvích, která jsou méně závislá na ekonomickém vývoji než hlavní výroba chemikálií a umělých hmot. 

Becker Underwood letos očekává tržby 240 milionů USD. Firma dodává biologické přípravky na ochranu rostlin, zahradnické výrobky, výživu pro zvířata a přípravky pro ošetření semen, které chrání semena a klíčky proti mikrobům a plísním. 

Zemědělská divize BASF vykázala v minulém čtvrtletí rekordní provozní zisk. Zemědělci používají více pesticidů, protože chtějí co nejvíce vydělat na růstu cen obilí. Průmyslové divize BASF mají naopak problémy se slabým trhem. Divize pesticidů loni vykázala rekordní tržby 4,2 miliardy eur (104,6 miliardy Kč) a BASF letos čeká opět silný výkon divize. 

Dohodu musí ještě schválit antimonopolní úřady. Transakce by měla být dokončena ještě v letošním roce. 

Akvizice je největší dohodou od roku 2010, kdy BASF koupil výrobce přísad Cognis, napsala agentura Reuters. 


Zdroj: ČTK, 21. 9. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 07:48