Agris.cz - agrární portál

Ministr Tomáš Chalupa se setkal se svým slovenským protějškem Peterem Žigou

25. 9. 2012 | Ministerstvo životního prostředí

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se setkal se svým slovenským rezortním kolegou Peterem Žigou. Hlavním tématem prvního oficiálního jednání obou ministrů byla ochrana přírody, ovzduší a vod, nebo spolupráce v oblasti posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence. Ministři se shodli, že vzájemnou spolupráci v oblasti ochrany životního prostředí je třeba nadále prohlubovat.

„Výborné vztahy našich zemí jsou jasně patrné při prosazování našich zájmů na půdě Evropské unie, kde často jednáme ve shodě i proto, že mezi námi nejsou žádné dramatické spory. Této spolupráci nahrává i fakt, že se Slovenskem máme podobný právní základ v celé řadě oblastí,“ říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Oba ministři se zabývali tématy ochrany přírody, nebo ochrany ovzduší. Ministr Tomáš Chalupa prezentoval aktuální téma nízkoemisních zón, které by podle jeho slov mělo mít stejné podmínky v rámci vzájemného uznávání emisních plaket ve všech státech Evropské unie.

Ministr Tomáš Chalupa ocenil dále aktivní přeshraniční spolupráci mezi českými a slovenskými velkoplošnými chráněnými krajinnými oblastmi.

Spolupráce České a Slovenské republiky v oblasti ochrany ovzduší se soustřeďuje především na problematiku transpozice a implementace evropské legislativy. V oblasti ochrany vod jsou důležitá hlavně společná protipovodňová opatření na obou březích Moravy, kterým se podařilo zajistit financování z Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR – Slovensko na roky 2007 – 2013.

Kontakt pro více informací:

Matyáš Vitík

vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí MŽP

Mobil: 606 111 060

Email: matyas.vitik@mzp.cz


Zdroj: Ministerstvo životního prostředí, 25. 9. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:54