Agris.cz - agrární portál

SONNENTOR letos slaví 20 let v České republice

4. 10. 2012 | bio-info.cz

Právě před 20 lety se Tomáš Mitáček a Johannes Gutmann setkali na jedné z prvních ekologických konferencích v ČR.

Podnikatelský duch, láska k přírodě a hlavně myšlenka pěstování bez použití chemie, umělých hnojiv a jiných prostředků na ochranu rostlin bylo to, co je navzájem spojovalo a dalo vzniknout jedné z první společnosti zabývající se výrobou bioproduktů v České republice – SONNENTORU.

Smějící se slunce, logo společnosti, které je již 20 let neodmyslitelnou součástí a ozdobou každého produktu, je se svými 24 paprsky symbolizujícími 24 hodin dne středověkým symbolem života a světla. Pod tímto logem byly od počátku uváděny na trh bylinné čajové speciality, a postupem času také koření, káva a další produkty SONNENTOR pocházející z kontrolovaného ekologického zemědělství.

O společnosti SONNENTOR

Společnost Sonnentor byla založena v roce 1992 Tomášem Mitáčkem a Johannem Gutmannem. Sídlem firmy se stala jižní Morava. Výchozí myšlenkou bylo uvést selské bio-speciality, jako jsou bylinné čaje, ovocné pomazánky, koření, dárkové a jiné zboží na místní a mezinárodní trh pod logem smějícího se slunce. Bioprodukty od SONNENTORu v sobě kromě vybraných surovin v té nejlepší biokvalitě ukrývají spoustu ruční práce, lidské nasazení, pečlivost, energii, trpělivost a velký kus srdce všech členů rodiny SONNENTOR. Dnes má společnost se sídlem v Čejkovicích u Hodonína 75 zaměstnanců a vyváží své produkty do více než 50 zemí po celém světě. V současné době patří k rodině SONNENTORu více než 30 biopěstitelů. Hlavní obchodní myšlenkou bylo zušlechťování produktů přímo na bio-farmách, dlouhodobá spolupráce, stálost a co možná největší transparentnost, která umožňuje zpětnou dohledatelnost.


Zdroj: bio-info.cz, 4. 10. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 15:31