Agris.cz - agrární portál

Agroturistika je spíš atraktivní doplněk, míní provozovatelé

15. 10. 2012 | ČTK

Agroturistika není žádný velký byznys, ale spíš práce pro nadšence. Postavit podnikání pouze na ní prakticky nejde, shodují se provozovatelé na jižní Moravě. Všichni hovoří spíš o atraktivním doplňku běžné nabídky pro turisty, kteří chtějí trávit volný čas různorodě.

Jedněmi z takových nadšenců jsou manželé Kosmákovi z Nového Přerova u Mikulova, kteří v roce 2008 otevřeli rekonstruovaný statek Jáňův dvůr. Nabízejí vyjížďky na koni, chovají ovce a kozy a k jídlu připravují spoustu vlastních produktů. „Někteří lidé jezdí vyloženě za touto nabídkou. Ale máme štěstí, že máme blízko Mikulov, Lednicko-valtický areál, jsou tu nové příhraniční cyklostezky, které využívají cyklisti i bruslaři. Takže nabízíme i půjčení kol,“ řekl Petr Kosmák.

Pro klienty se snaží přichystat co nejvíce možností, další je posezení přímo na statku s vínem. „Hodně k nám jezdí rodiny s dětmi, které chtějí utéct z velkoměsta, mít kontakt se zvířaty. Když jsme to tu kupovali, říkali jsme si, jaký je to zapadákov, ale teď se zdá, že jsme velice atraktivně položení,“ dodal Kosmák. (čtk)


Zdroj: ČTK, 15. 10. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 05:14