Agris.cz - agrární portál

Agrozetu Č.Budějovice stouply tržby i zisk, zvýšil obchodní marži

15. 10. 2012 | ČTK

Agrozetu České Budějovice, tradičnímu prodejci zemědělské, lesní, komunální a zahradní techniky, loni stouply tržby o více než 17 procent na 1,085 miliardy Kč. Meziročně posílily i tržby za služby. Obchodní marži společnost navýšila o 23,037 milionu Kč. Rok uzavřela se ziskem 12,4 milionu Kč. Vyplývá to z výroční zprávy uložené ve Sbírce listin.

Finanční situace firmy je závislá na úrovni hospodaření zemědělců, cenách zemědělských komodit a výši podpory zemědělcům prostřednictvím národních a evropských dotací. Podle předsedy představenstva Zdeňka Kukačky vyšší ceny komodit, zejména mléka, olejnin a obilovin, vedly loni k oživení investic ve většině zemědělských firmách. Národní dotace se přitom snížily. Zvýšenou efektivitou práce se firmě podařilo překročit plánovaný zisk.

Společnost loni investovala skoro 11 milionů korun. Nově otevřela provoz v Třebíči a zahájila prodej náhradních dílů a zahradní techniky přes e-shop.

Agrozet České Budějovice, a.s., jenž vznikl v roce 2009 splynutím se společností Kalone Consulting a.s., navazuje na šedesátiletou tradici podniku. Má celkem 12 prodejních středisek. Nabízí jak osvědčené stroje tuzemské výroby, tak i zahraniční. Z centrálního skladu zásobuje zemědělce zhruba 80.000 druhy náhradních dílů.


Zdroj: ČTK, 15. 10. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.05.2024 08:16