Agris.cz - agrární portál

Značku Česká chuťovka získalo letos 50 výrobků

18. 10. 2012 | ČTK

Značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek "Česká chuťovka 2012" získalo letos 50 výrobků od 33 výrobců. ČTK o tom dnes informovali pořadatelé soutěže. Téměř čtyři desítky potravinářských firem do letošního čtvrtého ročníku přihlásily celkem 104 produktů, což bylo o polovinu více než o rok dříve. 

Zatím podruhé se letos soutěžilo také o značku Dětská chuťovka. Porota složená ze žáků druhého stupně základních škol a středoškoláků v jejím rámci ocenila 11 potravin od osmi výrobců. Utkalo se zde celkem 12 firem s 22 potravinami. Novinkou soutěže je letos cena novinářů, v níž vybírají na základě ochutnávky vítěze žurnalisté. 

O tom, který produkt hlavní ocenění získá, rozhodla začátkem října dvanáctičlenná porota nezávislých odborníků. Odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav potravinářský. 

"Zásadním kritériem, které musí každý přihlášený výrobek splňovat, jsou jeho vysoké chuťové parametry, samozřejmým předpokladem je jeho vysoká kvalita," uvedli organizátoři soutěže. Hodnotí se také design výrobku a jeho spotřebitelská využitelnost. Kompletní výsledky soutěží budou zveřejněny na webuwww.ceskachutovka.cz a na facebookovém profilu soutěže.


Zdroj: ČTK, 18. 10. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 18:22