Agris.cz - agrární portál

Ministerstvo zemědělství se účastní potravinářského veletrhu Salon International d´Alimentation, který začal v Paříži

22. 10. 2012 | MZe ČR

V Paříži začala jedna z největších světových výstav v oblasti potravinářského průmyslu – Salon International d´Alimentation (SIAL).Veletrh, kterého se tradičně účastní i Ministerstvo zemědělství, je určen nejen odborníkům, ale také široké veřejnosti.

„Ministerstvo zemědělství se pařížské výstavy účastní pravidelně, stejně jako dalších potravinářských veletrhů, a je na nich úspěšné. Svědčí o tom například čestné uznání za vynikající prezentaci České republiky, které náš úřad dostal na berlínském veletrhu Internationale Grüne Woche 2012. Podobně jako na ostatních výstavách, se i zde v Paříži scházejí podnikatelé z různých zemí, a proto je výbornou příležitostí a místem k navázání obchodních kontaktů,“ řekla ředitelka Odboru komunikace Ministerstva zemědělství Kateřina Böhmová.

Informační a propagační stánek Ministerstva je letos ve společné expozici výrobců značky Klasa, kterou organizuje Státní zemědělský a intervenční fond. Další české subjekty a firmy se představují samostatně v komoditně zaměřených halách (jejich seznam je v příloze).

SIAL je přehlídkou světového potravinářství reprezentující všechna jeho odvětví, v dvouletém intervalu se střídá s veletrhem Anuga v Kolíně nad Rýnem. Pařížské akce se účastní kolem 5 900 vystavovatelů, z toho zhruba 80 % ze zahraničí, z více než 100 zemí. Celková obsazená výstavní plocha je 215 000 metrů čtverečních a předpokládaná návštěvnost je 140 000 lidí.

Výstava, která má obchodní charakter, je členěna do sektorů: Alkoholické nápoje, Nealkoholické nápoje, Cukrovinky, Zpracované masné výrobky, Mléčné produkty a vejce, Dietní potraviny, Mražené potraviny, Koření a přísady, Ovoce a zelenina, Maso a vnitřnosti, Drůbež a zvěřina, Hotová jídla, Francouzské regiony, Národní expozice, Ryby a dary moře, Bioprodukty, Smíšené zboží – potraviny, Bioprodukty, Výživa, Konzervované potraviny a Víno. S výstavou jsou spojené i různé soutěže, předváděcí akce, konference a semináře, kromě jiných je to například přehlídka nejnovějších výrobků světového potravinářství nazvaná Trendy a inovace.

Jan Žáček

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství


Zdroj: MZe ČR, 22. 10. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 13:52