Agris.cz - agrární portál

Spotřebitelské sdružení vydalo příručky o kvalitě potravin

5. 11. 2012 | Denik.cz

K tuzemským spotřebitelům se dostanou tři nové publikace, které by jim měly pomoci se orientovat v kvalitě prodávaných potravin. Vydalo je Sdružení českých spotřebitelů (SČS) a jsou na webu www.konzument.cz a v tištěné podobě také k dispozici v kontaktních místech sdružení. V dalších dvou publikacích sdružení radí neslyšícím. 

První publikace je zaměřená na kvalitu čerstvého masa. Popisuje druhy vepřového a hovězího, využití jejich jednotlivých částí v kuchyni, vlivy na jakost masa a jeho povinné označování. Další brožura informuje o sortimentu lahůdkářských výrobků, přídatných látkách v lahůdkách a obsahuje také odpovědi na časté otázky. Třetí příručka seznámí zájemce s druhy kávy, způsoby její přípravy nebo požadavky na kvalitu.

SČS zároveň na internetu vydalo dvě publikace, které mají pomoci neslyšícím ve spotřebitelských otázkách. První návod ve znakové řeči ve spojení s psaným textem radí, jak postupovat při nákupu a reklamaci zboží nebo služeb. Druhý upozorňuje na zásady při sjednávání půjček a úvěrů, sestavování rodinného rozpočtu a zásady, jak nespadnout do dluhové pasti.


Zdroj: Denik.cz, 5. 11. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 19:37