Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 9.-10.11.2012

12. 11. 2012 | Agris

Houby přežily první sníh, porostou zřejmě ještě několik týdnů

První sněhová nadílka, která nedávno dorazila do Česka, houby nezlikvidovala. Pomohlo jim, že nízké teploty rychle ustoupily a vrátilo se typické podzimní počasí. Pokud se dramaticky neochladí, měly by houby růst ještě několik týdnů. „Houby, které byly pod sněhem, jsou sice pryč, ale rostou nové. Samozřejmě už se objevují zejména houby podzimní."

Pro vyrovnání s církvemi má stát až 37.000 ha zemědělské půdy

Pozemkový fond ČR má pro případné vypořádání církevních restitucí k dispozici zhruba 37.000 hektarů zemědělské půdy. Na dotaz ČTK to dnes uvedl první náměstek fondu Petr Šťovíček, který od červnové rezignaci šéfa fondu Radima Ziky fond řídí. Vracet církvím by se však měla jen část z této rezervy.

Vrácené, pozastavené, nepropuštěné

Ze závažnějších nedostatků zjištěných inspektory krajských veterinárních správ za uplynulých 10 dní uvádíme případ vrácení více než 12 tun závadného strojně odděleného masa do Polska, pozastavení přes 5 tun prošlého kuřecího masa a nepropuštění, popřípadě stahování zhruba 300 kg slaniny, šunky a párků kvůli nálezu listerií.

Rekordní hospodaření Lesů ČR pokračuje i letos

Rekordní hospodaření Lesů pokračuje i v roce 2012 - za 9 měsíců je HV ve výši 4,85 miliardy korun a celoroční je předpokládáno 5,5 miliardy korun. Historicky nejvyšší HV jsou dosahovány od roku 2010 díky opatřením, nastaveným v roce 2009 současným vedením podniku v čele s Ing. Svatoplukem Sýkorou.

Operační program Životní prostředí přinese 300 milionů korun projektům zoologických zahrad, záchranných stanic nebo dětským hřištím a zahradám v přírodním stylu

inisterstvo životního prostředí vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního prostředí České republiky 43. výzvu pro podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí. Vyhlašovaná výzva je zaměřena primárně na podporu projektů zoologických zahrad, záchranných stanic a záchytných center CITES (Úmluva o mezinárodním obchodu ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin).

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.


Zdroj: Agris, 12. 11. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 06:24