Agris.cz - agrární portál

Vláda projedná návrh rozpočtu SZIF na příští rok

21. 11. 2012 | ČTK

Vláda ve středu projedná návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) na příští rok. Fond by měl napřesrok hospodařit s 33,9 miliardy korun, což je o více než pět miliard nižší částka než letos. Fond zajišťuje především vyplácení agrárních dotací.    

Z celkové částky má být 32,3 miliardy použito na společnou zemědělskou politiku. Na marketing by mělo jít 200 milionů Kč, na správní výdaje 1,46 miliardy korun.    

Podle mluvčího SZIF Petra Hlavatého je snížení rozpočtu dáno poklesem finančních prostředků na projekty v rámci Programu rozvoje venkova. Částka by však podle mluvčího v průběhu příštího roku měla vzrůst a celkový rozpočet se blížit letošnímu.    

SZIF administruje a kontroluje opatření z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského rybářského fondu. Zároveň kontroluje, zda jednotliví zemědělci pobírají finanční prostředky oprávněně. Spravuje také národní značku kvalitních potravin Klasa.


Zdroj: ČTK, 21. 11. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 05:13