Agris.cz - agrární portál

Počet výrobků se značkou Klasa vzrostl na 1225

4. 12. 2012 | Potravinářská komora

Celkem pět tuzemských potravinářských výrobků dnes nově získalo značku kvality Klasa. Zástupci potravinářských firem dnes ocenění na pražském Žofíně převzali od ministra zemědělství Petra Bendla. Značku Klasa tak v současnosti může používat 1225 produktů od 219 tuzemských výrobců. ČTK o tom dnes informovala komunikační agentura Comunica.

Národní značku kvality Klasa uděluje ministr zemědělství kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům od roku 2003. Ročně jde na její podporu v posledních letech 160 až 170 milionů korun. Značku spravuje Státní zemědělský intervenční fond (SZIF). Výrobky jsou oceňovány na tři roky. Při zhoršení kvality či porušení stanovených podmínek jim může být logo odebráno dříve.

SZIF v říjnu informoval o tom, že podepsal smlouvu právě s agenturou Comunica, která bude značku propagovat po zbytek letošního a celý příští rok. Comunica vyhrála od dubna trvající výběrové řízení k zakázce s maximální cenou 310 milionů korun. Fond však podle svého mluvčího Petra Hlavatého předpokládá, že celkové výdaje na zakázku budou nižší.

SZIF loni zrušil původní tendr kvůli námitkám jednoho z uchazečů a nový tendr vypsal letos v únoru. Prodlevy v letošním tendru fond zdůvodnil tím, že si musel od uchazečů vyžádat doplňující vysvětlení, když posuzoval, zda splnili všechny zákonné a fondem stanovené požadavky.

Klasu v závěru letošního roku bude propagovat vánoční kampaň. Zahrnuje soutěže pro spotřebitele, ochutnávky a komunikaci na sociálních sítích. V příštím roce zaměří Klasa svoje marketingové aktivity hlavně na vzdělávání veřejnosti a propagaci v místě prodeje.

Potravinářská komora ČR využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


Zdroj: Potravinářská komora, 4. 12. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 07:58