Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 7. – 9.12.2012

10. 12. 2012 | Agris

Babiš: Stát trhu nepomáhá, jinak bych už měl cukrárnu

Česká vláda má na podnikání špatný vliv a vůbec jej neusnadňuje. Kvůli tomu nemohu v Průhonicích prodávat lidem zmrzlinu, stěžuje si majitel firmy Agrofert Andrej Babiš. Souhlasí s ním i šéf rodinného pivovaru Stanislav Bernard, podle kterého stát "buzeruje" podniky kvůli zbytečnostem, zatímco klíčové problémy neřeší.

Bendl zakázal Lesům ČR těžit v lesích, o něž budou žádat církve

V lesích, o něž budou žádat církve v rámci restitucí, se už nebude smět těžit dřevo. Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) nařídil Lesům ČR, aby v takových místech dělaly pouze opatření, která lesy nutně potřebují. Církve se bojí jejich drancování, uvedla Česká televize (ČT).

Nejlevnější heru nabídlo Tesco, podmínky slevy jsou však podezřelé

S přicházejícími Vánoci se obchodní řetězce snaží nabídnout co nejlevnější suroviny, které jsou potřeba na pečení cukroví či výrobu bramborového salátu. Jako magnet na zákazníky funguje hera. Tu letos nabídlo nejlevněji Tesco. Podle odborníků je však prodejní cena na hraně pravidel hospodářské soutěže.

Ministr Bendl vzkazuje spotřebitelům: Vánoční kvalitu ohlídáme

Předvánoční období je tradičně spojené s vánočními trhy, které stejně jako například na jaře ty velikonoční, lákají charakteristickým sortimentem, potravinami a občerstvením. Mezi poctivými obchodníky se však objevují i ti, kteří chtějí zvýšeného zájmu zákazníků využít a prodávají nekvalitní zboží.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 10. 12. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 14:40