Agris.cz - agrární portál

Soud dnes vynese verdikt v kauze šéfa firmy Agro Jevišovice

11. 12. 2012 | ČTK

U brněnského krajského soudu dnes padne verdikt v kauze ředitele zemědělské firmy Agro Jevišovice Bohumíra Rady. Žaloba mu navrhuje až šest let vězení za údajný podvod při stavbě dvou bioplynových stanic ve Velkém Karlově na Znojemsku. Policie dospěla k závěru, že zemědělská firma neoprávněně získala od EU dotaci 60 milionů korun.

Problém nastal v roce 2006 při jednáních o přidělení dotace. Firma na ni měla nárok. Ve Velkém Karlově postavila dvě bioplynové stanice, které jsou v provozu. Na každou dostala společnost po 30 milionech, a to z evropských dotací. V době podání žádostí už ale byly stanice zčásti postavené.

Potíž je ve výběrovém řízení na dodavatele stavby. Žalobce tvrdí, že se neodehrálo řádně, což byla podmínka pro přidělení dotací. Agro Jevišovice patří k největším zemědělským podnikům na jihu Moravy. Má i hospodářský chov krokodýlů.


Zdroj: ČTK, 11. 12. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 13:38