Agris.cz - agrární portál

Danone chce v Evropě osekat náklady o pět miliard. Může propouštět

13. 12. 2012 | iDNES.cz

Francouzská potravinářská společnost Danone plánuje snižování nákladů v Evropě kvůli špatným ekonomickým podmínkám. Zatím předběžný plán počítá se snížením  nákladů o 200 milionů eur, tedy pět miliard korun. Firma by mohla propouštět.

Podrobnosti plánu, který zatím nebyl zveřejněn, musí firma ještě projednat se  zástupci zaměstnanců. Danone působí i v České republice. O uzavírání evropských  továren neuvažuje.

Plán by podle Danone mohl zahrnovat snížení počtu řídících a  administrativních pracovníků. Společnost zaměstnává po celém světě 102 tisíc lidí, z toho 27 tisíc v Evropě, napsala agentura Reuters.

Danone je největším výrobcem jogurtů na světě. Firma nabízí například jogurty  Activia a jogurtové nápoje Actimel. Mezi její hlavní konkurenty patří švýcarská společnost Nestlé, která je největší  potravinářskou skupinou na světě.

Danone nyní čelí poklesu prodeje v jižní Evropě, která se potýká s  negativními dopady dluhové krize na ekonomiku. Na český trh společnost Danone vstoupila v roce 1990. Navázala tehdy  spolupráci s benešovskou mlékárnou, kde začala následně vyrábět jogurty. V roce  1991 v Benešově založila společnost s ručením omezeným a o tři roky později se  transformovala na akciovou společnost. V závěru loňského roku zaměstnávala v Česku 341 lidí.

Autoři: ČTK

 


Zdroj: iDNES.cz, 13. 12. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 06:18