Agris.cz - agrární portál

O post šéfa Lesů ČR se uchází 25 lidí,vítěz má být do konce ledna

17. 12. 2012 | Finance.cz

Do výběrového řízení na generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) se přihlásilo 25 osob. ČTK to dnes sdělila ředitelka odboru komunikace ministerstva zemědělství (MZe) Kateřina Böhmová. Nový šéf firmy by měl být podle ní znám do konce ledna.

Předchozí generální ředitel LČR Svatopluk Sýkora ke konci listopadu rezignoval. Řízením podniku byl následně dočasně pověřen finanční ředitel Michal Gaube.

Dnes v 10:00 vypršela lhůta, do kdy mohli uchazeči o post šéfa státních lesů zasílat ministerstvu své přihlášky. Okamžitě poté byly otevřeny obálky a zahájeno prověřování základních kvalifikačních požadavků.

"V průběhu ledna zasedne výběrová komise, jejímiž členy budou čtyři zástupci ministerstva zemědělství,jeden zástupce Úřadu vlády ČR a jeden zástupce dozorčí rady Lesů ČR. A po vyhodnocení doporučí ministru zemědělství Petru Bendlovi jednoho z uchazečů," uvedla Böhmová s tím, že se očekává, že celý proces bude ukončen do konce ledna 2013.

Sýkora podnik, kterému patří polovina lesů v zemi, vedl od 1. ledna 2009. Rezignaci předal Bendlovi začátkem listopadu, ten ji přijal. Oficiální důvody Sýkorovy rezignace LČR neuvedly, podle některých médií tak učinil na ministrův nátlak.


Zdroj: Finance.cz, 17. 12. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 06:48