Agris.cz - agrární portál

Čeští vinařští odborníci si přivezli z Francie ocenění za knihy

20. 12. 2012 | ČTK

Čeští vinařští odborníci si přivezli z Francie významná ocenění od Mezinárodního úřadu pro révu a víno (OIV). V kategorii víno a zdraví první cenu získala kniha Víno na zdraví od Milana Šamánka a Zuzany Urbanové. V kategorii vinohradnictví zvítězila učebnice Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví od Pavla Pavlouška. ČTK to dnes řekli zástupci Vinařského fondu.

"Získat ocenění od nejvyšší mezinárodní vinařské organizace na světě je něco jako získat pro Českou republiku medaili na olympiádě. Získat tak obrovské světové ocenění, vyváží ty hodiny práce po nocích nad vydáním knih," uvedl David Šťastný z Vinných sklepů Valtice, který knihu Víno na zdraví vydával.

Oba autoři knihy jsou předními dětskými kardiology. Kromě vlivu vína na lidské zdraví jejich kniha pojednává i o historii a použití vína v lékařství. Čtenáři se také dozvědí, kdy je pití nebezpečné, jaké jsou přiměřené dávky a proč má střídmé pití blahodárný vliv na lidské zdraví.

Monografie Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví shrnuje nejnovější poznatky o pěstování révy vinné. Autor v ní komplexně předkládá veškeré domácí a zahraniční informace za posledních deset let a autorovy praktické zkušenosti s pěstováním révy vinné v Česku.

Autor: 

ČTK www.ctk.cz


Zdroj: ČTK, 20. 12. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 10:31