Agris.cz - agrární portál

Pardubický pivovar loni uvařil 70.000 hl piva, o desetinu více

4. 3. 2013 | ČTK

Pardubický pivovar loni zvýšil produkci o více než deset procent a uvařil zhruba 70.000 hektolitrů piva. Prodej navýšila větší poptávka po sudovém pivu. ČTK to řekl Roman Marčák z marketingového oddělení pivovaru.    

"Zvýšení produkce sudového piva je reakcí na poptávku restaurací, jež hledají v ekonomicky složitém období pro své zákazníky kvalitní sudové pivo za přijatelnou cenu," uvedl Marčák.    

Pardubický pivovar, dříve Pernštejn, točí pivo ve stovkách restaurací především ve východních Čechách. Mají je i některé restaurace v Brně a Praze. Přes deset procent produkce pivovar vyvezl za hranice. Nejvíc piva prodal na Slovensku, Ukrajině a Německu. Tmavý speciál Porter 19° exportuje i do exotičtějších zemí, jako je Dominikánská republika.    

"V rámci naší současné produkce budeme zákazníkům nabízet další druhy balení, například multipacky s více druhy piva najednou. Chceme 14stupňový ležák Pardubický Taxis představit a nabízet jako sváteční pivo pro vhodné příležitosti v období kolem konání Velké pardubické," řekl Marčák.    

Pivovar loni investoval do výroby desítky milionů korun. Opravil například chladicí zařízení za 15,5 milionu korun nebo investoval do modernizace řízení varny a ovládání plniče lahví. Letos připravuje rekonstrukci automatické plnicí linky sudů a stáčírny sudů a skladovacích prostor.


Zdroj: ČTK, 4. 3. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 09:17