Agris.cz - agrární portál

Interspar končí s fair trade výrobky

15. 4. 2013 | bio-info.cz

Maloobchodní řetězec Interspar ukončil nabídku potravin fair trade.

 Před časem jsme na portálu Bio-info.cz informovali o uvedení výrobků ze systému Fair trade do prodejen Interspar.

V poslední době jsme zjistili, že prodej výrobků Fair trade byl ukončen. Řetězec také vylistoval část biopotravin, konkrétně od dodavatele Country Life.

Na otázku redakce jsme dostali vyjádření pana Aleše Langra z PR agentury Crest Communications, která řetězec mediálně zastupuje:

"Společnost SPAR ČOS sleduje na prodejní ploše každou položku z hlediska ekonomických ukazatelů. Pokud delší dobu přestávají jakékoliv produkty plnit tuto ekonomickou podmínku, jsou ze sortimentu vylistovány. Tento proces SPAR ČOS zahájí až v okamžiku, když zjistí, že o některé produkty není zájem z řad zákazníků."

Přeloženo do normálního jazyka: řetězec na nabídce fair trade a biopotravin prodělává, není o ně dostatečný zájem.

Dozvěděli jsme se ale také, že: "Nově mají zákazníci prodejen SPAR a INTERSPAR možnost zakoupit v sortimentu produkty privátní značky SPAR Veggie, které jsou nejen vegetariánské, ale navíc v bio kvalitě", dodal pan Langer.

Interspar nabízí biopotraviny vlastní značky Natur*pur, převážně rakouského původu.


Zdroj: bio-info.cz, 15. 4. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:51